tiistai 22. lokakuuta 2013

Mööbeliralli


Kyllä se vaan niin on, että kun nainen saa jotain päähänsä, niin sehän siirtää yksin vaikka vuoria! Tai jos ei nyt ihan vuoria, niin ainakin huonekalut saavat helposti kyytiä. Näin kävikin eräänä vapaapäivänä kun päätin, että olohuoneen nurkassa nököttävä peili-lipasto on saatava heti makuuhuoneeseen. Ensin halusin sen meidän vanhempien kammariin, mutta koska lipasto ei olisi sinne mahtunut, niin ajattelin että nytpä olisikin hyvä hetki vaihtaa makkareita päikseen! Tuumasta toimeen; ja niin parisänky, rautasänky, pari kaappia ja lipastoa irtaimistoineen siirtyilivät huoneesta toiseen. Haaveilin samalla maaleista ja tapeteista, joilla uudet makkarin seinät päällystäisin. Hiki päässä kalusteita vääntelin ja kääntelin, ja lopulta totesin, että EI HYVÄ!  ( Säästyihän siinä ainakin ne maali-ja tapettirahat )


Ei auttanut muu kuin alkaa raahustamaan kalusteita takaisin omiin huoneisiinsa ( ennenkuin isäntä ilmaantuisi kotiin urputtamaan ;). 

Noh, onneksi tuo mööbeliralli ei ihan turhaksi koitunut kuitenkaan, sillä samalla sain lastenhuoneen järkkäiltyä uuteen uskoon, ja peili-lipasto sopikin itseasiassa sinne paremmin kuin hyvin! Tytöt olivat innoissaan "uudesta" huoneestaan koulusta palattuaan. ( Jospa vaikka hetkeksi unohtuisi se haaveilu ja kinastelu niistä ikiomista huoneista ). Jossain vaiheessahan intoilin jo kovasti tämän huoneen laajennuksesta, ja vaatehuoneen purkamisesta, mutta ukko-kullan mielestä se haave saa hetken odottaa. Mutta kyllähän tässä näitä projekteja riittää. 




Rautasänky pääsee mielestäni parhaiten oikeuksiinsa näin päin, vaikka toki tilaahan se huoneesta viekin enemmän. Onneksi tämä sänky on jatkettavaa mallia, eli sen ei tarvitse vielä olla täydessä mitassaan.


Pulpetti pääsi taas pitkästä aikaa ikkunan eteen. Siinä onkin paremmin valoa neideillä piirrustella. Esikoinen järjesteli itse tarkasti tavaransa korkeaan kaappiin. 



Kokeilin tuota ystäväni löytämää (kylpyhuoneen) pikkukaappia tänne lastenhuoneeseen, ja se sopisi mukavasti kyllä tännekkin. Saapi olla ainakin sen aikaa, kunnes saan taas kylppärihommaa edistymään.


( Kylpyhuoneessa on katto ja saunan ovi maalattuna, mutta laattojen maalaus totaalisesti kesken, sillä tarvisin vielä maalia paljon lisää...ja joudun ehkä odottamaan veronpalutuksia, ennenkuin siellä asiat alkaa rullaamaan ).



Sellaisia sisustusmuutoksia ralli sai aikaan! Oma makkarimme sitten pysyikin tylsästi samanlaisena, mutta olohuoneen nurkkaan sain sentään pientä vaihtelua. Siitä lisää seuraavalla kerralla.

Värikästä viikon jatkoa!

Iida Emilia

Ps: Olipas rakeisia kuvia. Ja huomasinpa juuri, että kuvissa lipaston alla näkyy olevan vielä se matto, jolla kalusteita työntelin, jos joku ihmettelee mikä siellä pilkottaa ;)

maanantai 21. lokakuuta 2013

Kuvia illan hämyssä + ARVONNAN VOITTAJA


Huomenta! Täällä reippaat koululaiset lähtivät iloisin ja levännein mielin takaisin koulunpenkille syyslomaviikon jälkeen. Itse jäin viettämään rauhallista aamupäivää vapaapäivän merkeissä, ja suoritinpa tuossa heti aamutuimaan sen arvonnankin. Voittaja selviää siis aivan pian :)


Viikonlopun aikana maahan leijaili ensilumi, ja sunnuntaina ilma oli mitä kaunein ja aurinkoisin, jonka vietimmekin suurimmaksi osaksi ulkosalla. Raikkaassa säässä saimme pihan siivoiltua talvikuntoon, ja viimeisetkin talvi-istutukset ilahduttavat nyt alastonta pihamaata. Sisälläkin sain senverran aikaan, että perjantaina tein oikein kunnon suursiivouksen. Kylläpä kelpasi ulkoilun päälle käydä saunan löylyissä lämmittelemässä, ja sytytellä kynttilät hämärtyvään iltaan. 











Mutta eiköhän sitten siirrytä pidemmittä puheitta siihen arvontatulokseen :)

Kiitos kaikille osallistuneille. Tällä kertaa Hulivilin onnenhetkiä pääsee selailemaan:

Satu Hanhisalo!

Oikein lämpimät onnittelut Sadulle! Otathan yhteyttä sähköpostiini: pienipilvenhattara@luukku.com, niin saan tuon palkinnon sinulle lähtemään pikimmiten.

Kirpsakkaa pakkaspäivää kaikille!

Iida Emilia

tiistai 15. lokakuuta 2013

Syyslomailua, ja muistutus ARVONNASTA!

Tiistaitervehdys täältä syysloman syleilystä! 

Tai itse en nyt lomalla varsinaisesti olekkaan, mutta pari vapaata sain kuitenkin pitää koululaisten kanssa, joten aamu on alkanut rauhallisesti teekupposen äärellä, tuoreen leivän tuoksussa ja kynttilän loisteessa. Tänään en uhrannut ajatustakaan siivoukselle, vaan lähdimme tyttöjen kanssa kaupungille ja kirjastoon humputtelemaan.

Senverran sain intoa edellisen postauksen ihanista tsempeistänne, että täällä on viikonlopun aikana alkanut kylpyhuoneessa tapahtua kummia! Suti on heilunut jo kylppärin katonrajassa, ja huomattavaa raikkautta on jo havaittavissa :) Tosin vielä on paljon puuhattavaakin, joten kuvia ei ole vielä esiteltäväksi asti. 









Muistuttelen samalla vielä tuosta arvonnasta tuolla pari postausta alempana! Sunnuntaihin asti vielä aikaa osallistua. Paljon siellä onkin jo sakkia kirjaa havittelemassa.
Kiitos kaikille mukavista viesteistänne!


Nyt lähden maistelemaan esikoisen paistamia lettuja, kuopuksen kattamaan pöytään :)

Lomaterveisin:

Iida Emilia

tiistai 8. lokakuuta 2013

Pyykkituvan tohinoita ja kylppäriunelmia


Voiko olla mitään ihanampaa kuin puhtaan pyykin tuoksu! Valkeat puhtoiset lakanat, joihin pujahtaa väsyneenä päivän touhujen jälkeen, tai siististi pinotut pehmoiset vaatekasat vaatekaapin hyllyillä :) Pieniä arjen iloja nämäkin, joita ei tule aina ajatelleeksi silloin kun pyykkikasat huojuvat katon korkeudella, ja pesukone tuntuu pyörivän aamusta iltaan, eikä se likapyykki siltikään lopu koskaan! 


Pyykkääminen on kuitenkin ihan mukavaa puuhaa. Ja vieläkin mukavampaa se olisi jos omistaisi tilavan, viihtyisän kodinhoitohuoneen pesutorneineen ja kuivauspaikkoineen. Meiltä löytyy vain sellainen pienehkö yhdistetty kylppäri/kodari/saunatila, joka elää vielä 90-lukua turkoosine laattoineen ja boordeineen. Ihan vielä siistissä ja hyvässä kunnossa sinänsä, mutta ei ihan minun makuani mukaileva. Olen haaveillut kylppärin remontista jo piiiitkään. Siis ihan liiankin pitkään, mutta mitään en ole saanut aikaiseksi. Kesällä sentään sain hankittua laatta- ja kattomaalit, joilla tilan saisi raikastettua. Mutta missä luuraa Tarmo? Ja mihin katosi Into? Kuka antaisi sen alkupotkun persuuksiin? Sitä tässä nyt vaan odotellaan ;)


Kylpyhuoneesta löytyy ihan kivoja yksityiskohtia ja vanhoja aarteita. Löytöjä mummolasta ja kirpputoreilta. Niillä saa mukavasti ilmettä tylsään tilaan, mutta nekin pääsisivät paremmin oikeuksiinsa oikeanlaisessa tilassa.



Kaikkein parhaimman löydön teki ystäväni Allidaalia, jolle olin kertonut etsiväni nättiä kaappia kylppäriin. Eräänä kauniina päivänä ystäväni pirautti, että nyt se kaappi on löytynyt! Kirppispöydällä se seistä nökötti, ja odotteli uutta omistajaa. Alli nappasi kaapin siltä istumalta matkaansa, ja kiikutti sen meille. Ihana ystävä. Kiitos vielä edukkaasta loisto-löydöstä :)

Pikkukaappi ei ole vielä päässyt seinälle asti ( jonkun pitäisi maalata ne laatat ensin ) mutta siellä se kuitenkin kiltisti odottaa vuoroaan.






Niin jo näen silmissäni kaiken valmiina. Hieno siitä kylppäristä vielä tulee, enkä malta odottaa että pääsisin sisustuspuuhiin! Mutta miten se maalauksen aloittaminen tuntuu nyt ihan hirveän rasittavalta! Voi plääh.



Yksi on kuitenkin varmaa...pesukone se jatkaa pyörimistään, ja minä jatkan unelmointia. Nyt painun  sinne puhtaisiin lakanoihin. Nukkumatti taisi käväistä juuri kylässä :)

Sweet dreams!

Iida Emilia

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kahvipöydän herkkuja

Menipäs viikonloppu taas ihan liian nopeasti! Kuvittelin saavani paljon aikaan, vaan enpä sitten tehnytkään juuri mitään ihmeellistä. Ihan rauhallisesti kotoillessa, vetelehtiessä, ulkoillessa ja hyvän ruuan äärellä se aika näemmä vierähti. 

Kesällä kesken jäänyt kaappien raivaus-operaatio odotuttaa itseään, samoin kylppärin kaakeleiden maalaus. Uusia ideoita olisi myös makkareiden suhteen, mutta pientä mööpelirallia isännälle ehdotellessa sain senverran tiukan vastalauseen, että parempi odotella asian hautumista ;)

Ajankuluksi päätin sitten leipoa jotain herkullista kahvipöytään.
Ystävä kertoi leiponeensa viikonloppuna mutakakku-muffineita. Pelkkä ajatuskin sai veden herahtamaan kielen päälle, joten näitä oli pakko kokeilla. Ohjeen nappasin ihanan blogiystävän blogista 
täältä



Kylläpä nämä veivätkin kielen mennessään :P Ja olivat kyllä senverran makeita, että yksikin muffinssi riitti hyvin sammuttamaan pahimmankin makeanhimon. Silmänruokana kahvipöydässä ilahdutti myös nuo iki-ihanat GG-astiat. Olen ihastunut etenkin noihin pilkullisiin versioihin. Jouluksi tekisi mieli hankkia vielä punaisia lattemukeja.




Näin hempeissä ja herkullisissa tunnelmissa toivottelen kaikille suupielet suklaassa:

Mukavaa viikkoa!

Iida Emilia


Ps: Arvonta tuolla alemmassa postauksessa jatkuu edelleen. Ottakaahan osaa :)

lauantai 5. lokakuuta 2013

Syysistutuksia ja iloinen ARVONTA!

Hellou! Nyt tulikin oivallinen, rauhallinen hetki päivittää blogia, kun lapset ovat vielä mummilassa, ja isäntä lähti töihin. Antaa viikkosiivouksenkin hetki odottaa! Viikonloppu alkoi mukavasti, kun veimme lapset eilen pitkästä aikaa yökylään, ja pääsimme isännän kanssa syömään ja teatteriin. 
Tärkeää saada välillä kahdenkeskeistä aikaa :)

Syksy etenee vauhdilla, ilmat viilenee, ja illat pimenee entisestään. Pihanperukoille ruukkuihin ovat ilmestyneet tutut callunat, kanervat ja hopealangat. Koska olen laiska puutarhuri, rakastan näitä syysistuksia, sillä ne pysyvät hyvinä läpi talven ilman minkäänlaista huolenpitoa. ( Olen todennut tämän ennenkin...tuntuu että alan toistaa itseäni ;) Nythän lähtee lokakuussa muuten jo neljäs vuosi käyntiin blogistaniassa )! 




Sinkkisangot ja harmaantunut puu ovat kovasti mieleeni pihan sisustuksessa. Ja vaikkei tuo asuntomme ulkokuori silmääni hirveästi miellytäkkään, niin kyllä näillä istutuksilla saa sisääntulosta edes vähän kotoisamman.


Syksyisinä hämärinä iltoina pihaan syttyy lyhdyt, ja sisälle kynttilät. Sohvan-nurkasta pitää ehdottomasti löytyä pehmeä lämmin viltti, teekupponen, pari palaa ( tai vaikka levyllinen ;) suklaata, sekä jotain ihanaa lueskeltavaa! 
......................

Tässäpä minulla onkin teille vinkattavana mitä suloisin kirja-uutuus!

Ilona Pietiläiseltä ilmestyi syyskuussa hurmaava kirja yhdessä valokuvaaja Hanne Maneliuksen kanssa. Hulivilin Onnenhetket vie sinut matkalle iloisiin lastenjuhliin, sekä kurkistamaan erilaisiin lastenhuoneisiin. Kauniilla kuvilla, ja mukavilla ideoilla varustettu kirja tempaa lukijan mukaan seikkailuun, jota ei malta lopettaa ennenkuin on ahminut kaiken kannesta kanteen.

Meilläkin oli ilo päästä retkelle Hulivilin sivuille, joten kirjassa pääset kurkkaamaan myös Pilvenhattaran tyttöjen huoneeseen :)



Nämä syksyiset kuvat Hulivilin sivuilta:

Sain Ilonalta yhden ylimääräisen kirjan arvottavaksi teidän ihanien lukijoiden kesken, joten 

täräytämpä arvonnan käyntiin ÄN, YY, TEE, NYT!  Arvontaan osallistut jättämällä kommentin 
tämän postauksen alle ( muistathan  lisätä nimimerkin )!

Osallistumisaikaa  on su 20.10.13 klo. 24.00 asti!


Eipä sitten muutakuin; arpaonnea kovasti!

Iida Emilia