maanantai 25. helmikuuta 2013

Lomalla

Hiphei! Meillä hiihdeltiin nyt lomaladuille.

Tai no, ainakin muu perhe saa ottaa rennosti koko viikon. Itselleni on pari työpäivää tiedossa, mutta mukavasti aikaa jää olla yhdessäkin. Heti loman alkajaisiksi taivaalle ilmestyi ihmeellinen valoilmiö, jota ei olekkaan tämän harmaan helmikuun aikana juuri näkynyt! Ainakin minut tuo taivaallinen lämmönlähde herätti talvisesta horroksesta, ja alkoi jopa tuntua siltä, että kevät tulee sittenkin :) Lupaukset keväästä leijuvat jo ilmassa...tuoksuna tuulessa, talitintin laulussa, lätäkköinä asfaltilla! 


Kävimme viikonloppuna synnyinseudullani satakunnassa isääni katsomassa.
Pieni maisemanvaihdos teki hyvää. Muutoin aiommekin pysytellä kotinurkissa.


Ulkoilua, uimahallia, ystävien tapaamista, hyvää ruokaa ja yhdessä oloa.
 Siinäpä sitä ohjelmaa kylliksi :)


Jos vaikka ehtisi hieman sisustelemaankin. 
Jotenkin näin kevään kynnyksellä kaikki näyttää kotona tylsältä!
Tekisi mieli sekoittaa koko pakka, ja aloittaa peli ihan alusta ;) Mutta ehkä pienetkin jutut piristää...kuten rouheat oksat kannussa, ja mukavat muistot kehyksissä.



Olen lueskellut ihania kommenttejanne, ja iloinnut niistä jokaisesta! Lämmöllä toivottelen jokaisen uuden lukijan tervetulleeksi. Mukavaa kuulla, että postaukseni ovat jotakuta inspiroineet. Joskus kun tuntuu, että turhia jorinoita täällä höpäjän ;). 


Eiköhän tuo lisääntyvä valonmäärä innosta taas tarttumaan useammin kameraan. Piakkoin laitan vielä postausta wc:n muutoksesta, sekä eteisestä. Niitä on kovasti toivottu.

Auringonhippuja päiviinne!

Iida Emilia

ps: No jopas oli kuvatkin harmaita... 

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Suuri keittiöpostaus

Olipas se suurreellinen otsikko ;)

Lukijoiden toiveesta esittelen vielä keittiömme pintaremonttia, joka jäi lehtijutussa hieman puutteelliseksi. Keittiö ja wc ovat tosiaan ne eniten kohennusta kokeneet kohteemme. Rempat on toteutettu itsetehden, ja pienellä budjetilla. 


Kuvia lähtötilanteesta:

Sain luvan kuvata asuntoa esittelyssä ollessamme, sillä halusin heti päästä suunnittelemaan tulevia muutoksia, mikäli tarjouksemme asunnosta menisi läpi. Kuvat ovat siis edellisen asukkaan ajoilta.


Niinkuin kuvasta näkyy; tulevassa kodissamme vallitsi melkoinen pyökki/kasari/ysäri-meininki, mutta sehän oli kovastikkin muodissa vielä 11 vuotta sitten :)


Ensitöikseni maalasin tummat ikkunanpuitteet ja ovet valkoisiksi. Myös kaikki kodin pyökinväriset ovilistat vaihtoivat väriä. Ruokailutilan seinään maalasin beessin värisen neliön.

 Myöhemmin maalasin välioveen liitutaulun, jonka kehystin veljeni remontista jääneillä koristelistoilla. (Haaveilen tuohon seinälle puolipaneelista, mutta ajatus on jäänyt toistaiseksi toteuttamatta).



Keittiön tummat kaapinovet alkoivat todenteolla ahdistaa n. 5 vuotta sitten. Täydelliseen keittiöremonttiin ei ollut varaa, joten päätin tarttua jälleen kerran taikasutiin. Maalasin köökin ovet kolmeen kertaan maalarinvalkolakalla, enkä irroitellut ovia pois maalauksen ajaksi. Pienen siveltimen, ja vaahtomuovitelan avulla tuli hyvää peittävää jälkeä, eikä valumia juuri nimeksikään. Koska kaapistot olivat mdf-levyä, en hionut niitä mitenkään ennen maalausta ( ja "unohdin" hätäpäissäni sen pohjamaalinkin, mutta hyvin ovat maalit ovissa pysyneet ; ).


Muutaman kaapinoven irrotin, jotta sain kauneimpia astioita esille, ja maustehyllystä tulikin oiva lautashylly. Myös vetimet vaihdettiin, ja maalairomanttisen ilmeen kruunasi nuo välitilan paneelit, jotka liimattiin suoraan vanhojen laattojen päälle.

Huom! Eteisen kaapistot ( jotka näkyvät ennen-kuvissa ) maalasin myös valkoisiksi, ja niihin laitettiin samat vetimet kuin keittiöönkin. Lisäksi vaatenaulakko piiloutui verhon taakse. ( Siitä ei tullutkaan näköjään kuvaa ).


Hana pitäisi vielä vaihtaa tyyliin sopivammaksi. Lattiat aion myös jossain vaiheessa maalata valko/harmaa-ruudullisiksi.


Ruokapöytämme on erään tuttavani appi-ukon tekemä. Hän osasi tehdä täysin unelmieni mukaisen pöydän piirrustusteni mukaan. Tuolit ovat kirpparilöytöjä. Vanhan lipaston sain äidiltäni. Vaaka-aarre on kotoisin blogi-ystävältä ( eikä se edes maksanut mitään :).




Vaaleus teki pienelle keittiölle ihmeitä!

 Olen ollut lopputulokseen todella tyytyväinen, vaikka ihan tällainen  peruskeittiöhän tämä vaan on. Edullisilla ja yksinkertaisilla jutuilla voi saada suuria muutoksia aikaan. Toki hieman aikaa ja vaivaa kaivataan. Toivottavasti joku saa tästä inspiraatiota matkaansa :)

Ihanaa ystävänpäivää tänne kurkkaaville!

Iida Emilia

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Talven iloja

Laskiaisen kunniaksi muutama talvinen kuva tänne blogiinkin!
 Lunta on tuprutellut lisää oikein roppakaupalla. Itseäni kyllä kovin jo kevättäisi, mutta helmikuutahan tässä vasta eletään, ja hiihtolomakin lähestyy, joten pakkohan tästä on yrittää nauttia ;)

Onhan talvi kaunis. Ja onhan talvessa paljon hyviä puolia. Lapset ainakin nauttii sielunsa kyllyydestä. 




Tänään tehtiin retki mökille. Valtavien kinoskien keskellä punainen mökkeröinen odottelee kevään ensisäteitä, yhtä malttamattomana kuin minäkin :)



Hiihdettiin, laskettiin mäkeä ja grillattiin makkarat. 
Voi tuota lasten iloista naamataulua. 




Ulkoilun jälkeen maistui uunituoreet laskiaispullat, ja lämmin kaakao :)


Tällainen pikapostaus tällä erää! 

Raikkaita talvipäiviä!

Iida Emilia

Ps: Suuret kiitokset vielä teille ihanista kommenteistanne tuohon lehtijuttuun :)

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Olkkaria ja lehtijuttua

Talvinen tervehdys Pilvenhattaralta! 

Osa teistä olikin jo huomannut, että uusimmasta Unelmien Talo&Koti-lehdestä löytyi juttua meidän kodistamme. Kiitos paljon kannustavista kommenteistanne :) Tämä samainen olkkarin nurkkaus oli päässyt oikein kanteen asti! (Silloin hieman runsaammalla sisustuksella varustettuna). Nyt olkkarissa vallitsee lumenvalkoinen talvitunnelma. Sukset nojailevat seinustaan, ja synttäreiltä jääneet pompom-pallerot leijuvat katossa kuin lumipallot konsanaan.


Viime marraskuussa sain meille kaksi iloista vierasta; valokuvaaja Hanne Maneliuksen, ja monitaituri Ilona Pietiläisen. Päivä oli oikein rento, mukava ja ikimuistoinen. Oli todella kiva tavata herttainen Ilona livenä, sillä aiemman yhteistyömme aikana keskustelimme vain sähköpostin välityksellä. Siispä kun Ilona kyseli, saisiko tulla tekemään meille lehtijuttua, en miettinyt kovinkaan pitkään vastaustani. 

Vaikka toisaalta kotimme ei ihan vielä olekkaan puitteiltaan täysin haaveitani vastaava ( ja siksi olenkin edellisiin lehtikyselyihin vastannut kieltävästi ) niin ajattelin sitten kuitenkin, että ehkä juttu voisi kannustaa teitä muitakin, jotka ette välttämättä vielä asu siinä unelmienne talossa, laittamaan kotianne silti mieluisaksi ja kodikkaaksi.



Lehtijuttu oli oikein kivasti kirjoitettu, ja kuvat olivat taidokkaita! Olipas hassua nähdä oma koti sisustuslehden sivuilla ;). Minä tietenkin kiinnitin silmäni niihin epäkohtiin, joista en itse välitä ( lattiaan, listoihin jne...) mutta niinkuin  "ennen"-kuvista voi päätellä, niin positiivistä muutosta on paljon kuitenkin tapahtunut! Sattumalta löysin kaapinperukoilta nuo asuntoesittelyssä aikoinaan kuvaamani Ennen-kuvat. 

Ai niin, ja tosiaan se oma identiteettinikin sieltä nyt paljastui lehden myötä. Eli oikea nimeni on Maarit, tervehdys vaan :). Blogiin nappasin esikoistyttäreni nimen, joka mielestäni sopii paljon paremmin Pilvenhattaran tyyliin ;) Eli jatketaan Iitulina edelleen.

Minua hymyilytti, kun Ilona tituleerasi minut oikein Remonttireetaksi. ( Ihan kuin olisin täällä jatkuvasti vasaraa paukuttelemassa ;). Mutta toki mulla maalisuti ja porakone kädessä pysyy, ja niiden avulla on paljon aikaan saatukkin. Vielä unelmoin kylppäriremontin lisäksi uusivani lattiat, listat ja väliovet. Lisäksi aion purkaa lastenhuoneen yhteydessä olevan epäkäytännöllisen vaatehuoneen, ja tehdä siitä lisätilaa tyttöjen kammariin. Nyt etsinnässä onkin jonkunlaiset edulliset ja kauniit vaatekaapit. Kiirettä ei projekteilla kuitenkaan ole. Hiljalleen hyvä tulee!

Näillä haavelistoilla jatketaan siis kohti kevättä! Pysykäähän kuulolla :)


Iida Emilia