sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Joulumielellä

Hellurei!

Ensimmäinen adventti alkoi synkässä ja sateisessa säässä, eikä talvesta ole enää ( tai siis vieläkään ) tietoakaan. Päivälläkin on niin harmaata, ettei oikein huvita tarttua kameraan, saatika toimeen muutenkaan. Marraskuu on hujahtanut hirveän nopeasti, ja olen meinannut siinä hössäkässä kadottaa joulumielenikin. Tänään se kuitenkin palasi Frank Sinatran joululevyn, ja pienten jouluisten puuhastelujen myötä takaisin :)

Koti on pukeutunut punavalkoiseen asuun. Jossain saattaa tonttukin vilahtaa. Ensimmäinen  hyasinttikin lumoaa tuoksullaan. Tästä se siis voi alkaa...jouluun valmistautuminen :)

Joulukortit ovat vielä mietinnän alla, niinkuin lahjatkin. Olen aina sellainen viimetingassa pusertaja ;). Mutta yhden lahjan kyllä itseasiassa ostinkin, ja se oli minulle ITSELLENI! Kun sattumalta eteen osui jotain kivaa ( ja tarpeellista ) sopuhintaan, niin sehän oli hankittava:)
Kerron siitä lisää myöhemmin...
 

Saarekkeeseen laitoimme tuollaiset yksinkertaiset nuppinaulakot, joihin saa ripusteltua
kaikenlaista mukavaa.



Adventtikynttelikkö asustaa tänä vuonna vanhassa laatikossa sammalten ja punaisten marjojen seurassa. ( En tosin malttanut olla lauantaina polttamatta jo niitä kaikkia ;).



Nyt tämä tonttutyttö painuu pehkuihin, ja toivottelee teille kaikille;

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Iida Emilia

lauantai 19. marraskuuta 2011

Iltatunnelmia

 Oi, sitä autuasta tunnetta, kun koti on siisti, ja illan hämärässä kynttilät tuikkivat lämmintä hehkuaan. Kun lapset ovat jo nukkumatin hoivissa, ja koti hiljainen. Kun saa käpertyä kullan lähelle sohvan kulmaan, ja nauttia viikonlopun kunniaksi lasillisen kuohuvaa kera mehevien juustojen.





Tunnelmallista viikonloppua jokaiseen kotiin!

Iida Emilia

torstai 17. marraskuuta 2011

Joulunpunainen tilkkutäkki

Johan on ollut viikko!
Perheen pienin sai lievän aivotärähdyksen päiväkodissa keinutapaturmassa, josta selvittiin onneksi pelkällä säikähdyksellä. Itse olen puolestani tullut allergiseksi... työpaikalleni!!! Joo-o. Kerron siitä lisää myöhemmin. Huomenna menen lääkäriin, niin asiat alkavat ehkä hiljalleen selvitä. Tämä jatkuva nuha, yskä ja ihottumat ( jotka esiintyvät vain työpäivinä ) alkavat jo todenteolla rassata :/

Mutta siirrytäänpä iloisempiin aiheisiin;

Pitkään haaveilin tilkkupeitoista lastensänkyihin, mutta valmiit täkit kaupoissa olivat mielestäni hurjan kalliita. Niinpä kaivelin lopulta ompelukoneen pölykerroksien alta ( hih, eipä ole kovin usein ompeluinto iskenyt ;) ja päätin ommella tilkkutäkit itse! Kotoa löytyi punavalkoruudullista, sekä valkoista puuvillakangasta, ja niiden seuraksi ostin vielä joulunpunaista kuosia. Noista kolmestakin syntyi jo oikein mukava yhdistelmä, joka sopii hyvin vaikka jouluiseen olohuoneeseenkin. Olen kyllä aika ylpeä itsestäni, vaikka saumat vähän menivätkin vinksinvonksin. Ja tärkeintä oli tietysti se, että tytöt itse tykkäsivät täkistä kovasti, esittelivät sitä jopa kavereilleenkin ;)

(Eikä tuo itseasiassa ole ihan valmiskaan vielä. Täytteet ja tikkaukset odottelevat nyt uutta inspiraatiota. Ehkä se jää lopulta tuollaiseksi...tilkkulakanaksi vaan ;)





Punaisia nuttuja, ja juttuja alkaa varmaan ilmestyä tänne blogiin nyt useamminkin.
Eipä ole kuulkaas jouluun enää pitkästikkään matkaa :)

Tervetuloa uudet lukijat! Toivottavasti viihdytte Pilvenhattaran kyydissä :)

Iida Emilia

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Isänpäivän aamiasbrunssi

Viikonlopun vietto huipentui tänään isänpäivän juhlintaan. Meidänkin iskä halittiin, pusuteltiin ja lahjottiin lasten tekemin askarteluin heti aamutuimaan. Lisäksi isi sai nukkua pitkään ( niinkuin tuo unikeko tekee kyllä muinakin viikonloppuina ;) ja sillä aikaa valmisteltiin aamiasbrunssi keittiön saarekkeelle.

Saareke muuten sai lopullisen silauksen, kun lauantaina veljeni tuli auttamaan paneelien kiinnityksessä. Tai oikeastaan hänen piti vaan lainata sirkkeliä lautojen katkomiseen, mutta naputtelikin samantien paneelit paikalleen. Ihan paras veli maailmassa :). ( Perjantaina veljeni kolme lasta olivat meillä yökyläilemässä, ja hulinaa riitti, mutta mielettömän hyvin serkukset leikkivät keskenään. Kerkesin jopa siinä viiden lapsen kaitsemisen aikana aloitella tilkkutäkin tekoa, mutta palaan siihen projektiin myöhemmin ;)

Tyytyväisyyttä puhkuen katoin siis isänpäivän aamiasen saarekkeellemme, ja lapsetkin intoilivat, että tämähän on melkein kuin hotellin aamupalalla olisi ;). En tosin viitsinyt leipoa kakkua, sillä meidän isukki ei paljoa kakuista piittaa. Päivällä kävimme vielä syömässä anoppilassa, ja kakkumaistiasia saatiin illemmalla muorilassa. Mukava päivä takana!





Paneelit ostin Terrasta. Sieltä löytyi edullinen erä valmiiksimaalattuja mdf-lautoja, jotka eivät tietenkään näytä samalta, kuin puiset helmipaneelit, mutta ovat mielestäni siistit, ja ennenkaikkea helpot ja edukkaat tähän tarkoitukseen.


Loppuun vielä isänpäivän-halaus:
 

Ihanaa isänpäivän iltaa teille lukijoille,
ja etenkin kaikille iseille :)

Iida Emilia

maanantai 7. marraskuuta 2011

Piristystä harmauteen

 Tämän vapaapäivän kirppiskierros toi kyllä roimasti pirteyttä harmaaseen ja synkkään päivään. En tiedä, mikä villitys minuun on iskenyt, mutta suorastaan himoitsen yhtäkkiä punaista väriä!!! Aiemmin en olisi voinut kuvitellakkaan punaista muualle, kuin lastenhuoneeseen. (Toki pieninä ripauksina se on mennyt joulun aikaan). Näin se vaan näköjään mieli voi muuttua :)


Nämä pirteän punaiset kannut ja purkit maksoivat yhteensä viisi euroa, joten en kovin pahasti köyhtynytkään. Tuovat muuten kovasti mieleeni oman mummolan, ja ihanat lapsuuden joulut :)


Täytyykin alkaa kaivella varastosta jouluvaloja enemmän esille, sillä tänäänkin tuntui hämärä kietoutuvan ympärille jo ennen neljää!? Tai oikeastaan koko päivä oli niin synkkä, ettei tässä pian erota yötä päivästä ;) Mutta kyllä tästä kaamoksesta taas selvitään., eikös vaan?

Nyt valmistaudun jokamaanantaiseen tapaan iltalenkille tuttavan kanssa. ( Harmi vaan, että lenkkipolkumme kulkee yleensä kaupan ohi, enkä pysty aina välttämään herkkuhyllyjen kiusausta, sillä maanantai illan ohjelmistoon kuuluu myös oleellisesti Täydelliset naiset ja Garl Fazer ;)

Pirteätä viikkoa!

Iida Emilia

 Ps: Onko kenelläkään hyviä ideoita isänpäivä-lahjoista? Aina jotenkin niin vaikeaa ostaa jotain miehille...