tiistai 30. marraskuuta 2010

Enkeleiden pyykkipäivä

Joulukorttipaja käynnistyi!


Otimme jälleen perinteiset joulukorttikuvat mussukoistamme appi-ukkoni studiolla. Isäntä kuvasi ja minä sähläsin assarina siinä vieressä, ja välillä kamerankin takana! Lapset jaksoivat kiitettävästi sen hetken, että edes muutama suht onnistunut otos saatiin ikuistettua. On meinaan toivotonta saada molemmille onnistuneet ilmeet samaan kuvaan ;)

Tämän vuotisessa kuvassa seikkailee kaksi jouluenkeliä kera puhtaan valkoisen pyykin...minä niin rakastan pyykkinaruja ;)


Kuvat eivät taida olla kovin talvisia...ei ehkä jouluisiakaan, mutta ihan suloisia näistä tuli. Nyt täytyisi vaan päättää, että mikä niistä sujautetaan postipojan mukana joulutervehdykseksi ystävillemme ja sukulaisille?













Itse taidan tykätä ehkä eniten ekasta tai tokasta!
Auttakaahan minnuu vaikeassa valinnassa :)
Kiitellen:
Iida Emilia

perjantai 26. marraskuuta 2010

Hiljaa hiipii...

Joulumieli löytyikin nopeammin, kuin arvasinkaan!
Lapset halusivat kaivaa joulukoristeet esille, ja niinpä vähän kotia jo koristeltiinkin ( tai ainakin lastenhuonetta ensialkuun ). Kalenteri siellä odottelee malttamattomana joulukuun ensimmäistään. Ostin tuon hauskan lokerikkokalenterin viitisen vuotta sitten yhdestä paikallisesta sisustusliikkeestä, ja nyt onkin tontulla miettimistä pikku-ylläreiden suhteen. ;)

Ihanaa, kun lapset niin innolla odottavat joulua, ja etsivät pihaltakin ikkunan takaa tontun jälkiä. ( niin...äiti on sortunut muutamaan otteeseen tonttu-uhkauksiin...myönnettäköön ;)! Ekaluokkalaisemmekin uskoo vielä täysillä joulupukkiin, vaikka kieltämättä välillä tulee kiperiä kysymyksiä, kuten: " Lentääköhän porot oikeasti"? tai "mistä se tonttu kulkee sisään"? Toivoi myös, että tänävuonna meille tulisi sama pukki kuin viimevuonnakin, koska se oli oikea joulupukki :) Sillä edellisellä oli kuulemma tekoparta ;).


Päätin myös, että nyt en enää pähkäile työasioita, kun eivät ne siitä märehtimällä miksikään muutu! Uskon kyllä, että kaikki tästä selkiintyy aikanaan. Näin joulun alla kun on niin paljon "tärkeämpääkin" mietittävää, kuten: minkä värinen joulu meille tulee tänä vuonna ;)? Olisiko se puna-valkoinen, vaiko vain valkoinen ripauksella piparkakun ruskeaa ja havunvihreää? Hmmm....

Suokaa anteeksi huonolaatuiset kuvat! ( Vanhalla kameralla otetut ) Lupasin kyllä itselleni, että nyt laitan blogiin vain selkeitä kauniita kuvia, mutta järkkäri on miehen matkassa, joten ei ole aina saatavilla inspiksen iskiessä!


Lähetän myös tässä kiitokset kaikille vierailijoille! Mukava kun käytte, ja jaksatte ilahduttaa kommenteilla :) Ja lämpimästi tervetuloa uusimmat lukijat!

Jouluisin terkkusin:

Iida Emilia

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Arpaonnea ja vähän epäonneakin


Talviset terkut Pilvenhattaralta!

Tänään onkin ollut sellainen lumimyräkkä, että on tullut melkein kesää ikävä ;) Vaikka mukavaahan tuo on, että alaston luonto saa kauniin talviasunsa, ja lapset pääsevät peuhaamaan pulkkamäkeen.

Ensimmäinen adventti lähestyy hurjaa vauhtia, mutta itselläni tuntuu olevan joulufiilikset piilosilla! Uskon kyllä löytäväni ne viimeistään silloin, kun lapset avaavat joulukalenterin ensimmäistä luukkua :) Tällä hetkellä on vaan niin paljon mietittävää tulevaisuuden suhteen...

Minun pitäisi vähitellen alkaa siirtymään osa-aikatyöstäni kokopäiväisiin työtehtäviin, ( tai ainakin lompakkoni on vakaasti sitä mieltä ;) mutta omassa työpaikassani ei valitettavasti riitä hommia. Mietin, mitä OIKEASTI haluaisin tehdä isona, vaikka kolme ammattia onkin jo takataskussa. Pohdin, olisiko missään muussa ammatissa inhimillisemmät työajat? Tällä hetkellä meillä molemmilla on lapsien kannalta hankalat työajat, joten osa-aikatyöni on mahdollistanut sen, että aikaa jää enemmän lapsille ja arjen pyöritykselle.

Tähänastisen elämäni parhaimman uraputken olen luonut mielestäni ÄITINÄ! Kotiäitinä olen ollut onnellinen, ja siinä olen tuntenut olevani kyllin hyvä :) Mutta niin se vaan on, että lapset kasvaa ja äipänkin täytyy hankkia leipää pöytään. Pähkäily siis jatkuu ja uusia haasteita otetaan vastaan.
Toistaiseksi kuitenkin kaikki on ennallaan. ( Lompakon nyörejä kiristellään, mutta silti nautitaan näistä hetkistä :)

Mutta jos ei onnea työelämässä, niin arpaonnea sitäkin enemmän ( Ah, mikä aasinsilta ;)! Voitin jo keväällä Wanilla Rosen arvonnassa mukavan pikku lahjakortin, jonka sain vasta hiljattain käytettyä:

Keittiön hyllyllä komeilee nyt keraaminen leikkuulauta, ja elämäni ensimmäinen Green Gateni : suloinen keittiöliina! ( Noita kuoseja ei voi olla rakastamatta )!

Lisäksi arpaonni suosi minua hiljattain uudelleen, kun voitin Kakkukellarin Miian blogissa hänen ihanan " Kaarnasydän ja sammalkranssi" -kirjansa!

Kirja on pullollaan ihania ideoita ja herkullisia leipomuksia! Jo pelkästään kuvatkin tuottavat silmänruokaa, sillä kuvauspaikkana toimii iki-ihana Villa Honkasalo :)

( Kuva lainattu Kakkukellarin sivulta )

Pitäisi varmaan laittaa lottonumerot vetämään samalla, jospa vaikka silläkin saralla olisi onnea ;)! Mutta nyt lähden etsimään kadonnutta joulumieltäni, ja palailen taas sen löydettyäni :)
Voikaa hyvin!

Iida Emilia


Ps: Sain muuten Allidaalialta ja Nonnukalta mukavan lapsuus-haasteen, mutta palailen tuohon myöhemmin! Kiitokset teille :)

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Isien juhlaa

Tänään meidän iskä sai nukkua pitkään.
Heräteltiin halein ja suukkosin,
yllätettiin kortein ja pikku-lahjuksin.
Kerrottiin, kuinka on mukavaa,
omistaa paras isi päällä maan :)

Isänpäivää on juhlistettu perinteisin menoin. Söimme ja kahvittelimme Anoppilassa. Tapasimme taas pitkästä aikaa mieheni siskon perhettä, ja serkukset saivat touhottaa keskenään. Iloista naurua ja puheensorinaa.
Mukava viikonloppu kaikenkaikkiaan.

Ainut pieni harmitus on ollut hampaankolotus! Huomenna siis hammaslääkärille aikaa varaamaan...onhan siitä viimekerrasta jo aikaa kulunutkin. Jotenkin sitä vaan tulee aina siirrettyä :/ Ihan kamalaa!

Näiden kammarikuvien myötä toivottelen lukijoilleni oikein kivaa alkavaa viikkoa!

Ja omalle isälleni vielä isot onnenrutistukset sinne kauemmas!

Iida Emilia

maanantai 8. marraskuuta 2010

Marraskuisia mietteitä

Marraskuu on tympeä!
Se on harmaa, kalju ja synkeä. Mieli ja keho vaipuvat horrokseen...kaipaavat talviunille peiton alle lämpöiseen ( Hih, tulipas runonpoikanen ;)

Marraskuu ei ole lempikuukauteni! Huomaan illasta toiseen jumittuvani sohvan nurkkaan viltin alle, ja valitsevani "iltapalaksi" jotain suklaapitoista. Täytyyhän sitä kerätä hieman vararavintoa pitkän talven varalle ( harmi vaan, että sitä vararavintoa on kertynyt jo muiltakin talvilta ihan riittävästi ;)! Odotan lunta ja joulua kuin malttamaton pikkulapsi. Vaikken olekkaan oikein talvi-ihminen, niin huomaan lasten myötä löytäneeni talvesta paljon uusia ulottuvuuksia! Viimevuonna innostuin luistelemaan ensikertaa sitten kouluvuosien, ja tänävuonna ehkä kaivan ne hiihtimetkin esiin :)

Kaikesta Marraskuun synkkyydestä huolimatta meillä oli ihana viikonloppu! Pääsimme mieheni kanssa kaksin tuttaviemme tupaantuliaisiin. Miten rentouttavaa olikin olla välillä ihan vaan aikuisten seurassa, ja saada vapaata lasten nukutusrituaaleista! Vapaaillan jälkeen sitä taas arvostaa rauhallista koti-iltaa (ja kunnon yöunia)enemmän kuin mitään muuta.




Kuvien wanhat aarteet ovat löytöjä kirppikseltä ja mummolastani!
Vaikka en olekkaan lainkaan kahvin ystävä, niin nämä koffeepurkit ja myllyt ovat aika herkullisia :)


Iida Emilia


ps: Kiitokset kauniit edellisen postauksen onnitteluista :)

tiistai 2. marraskuuta 2010

Synttäripiknik :)

Taas pommitan teitä postauksella! Koittakaahan kestää.

Juttujen tasokin se vaan huononee, mutta kuvien laatu sentään parani, kun sain järkkärin käyttööni.
Huomasin tässä hieman myöhässä, että pikkublogini täytti viimekuussa vuoden! Siitä innostuneena järjestin nuorimmaisen kanssa synttärikekkerit Bibille ja Bubulle. Pakkasimme eväät rekan kyytiin ja huristelimme pikku-piknikille ;)


Ilolla lähden uuteen blogivuoteen. Toki olisi järkevämpiäkin tapoja kuluttaa aikaansa. Toivoisin esim. olevani yhtä innokas liikkumaan, kuin sisustamaan, mutta minkäs sitä luonnolleen mahtaa ;) Ahmin ideoita ja inspiraatiota teidän muiden upeista ja ihanista blogeistanne, joita onkin kertynyt listalleni niin paljon ettei perässä meinaa pysyä ( saatika ehtiä kommentoimaan ). Mutta kyllä elämässä pitää olla hetkiä unelmille ja haaveilulle. Kaikelle pienelle kauniille joka saa hyvälle mielelle :)

Olen onnellinen, että olette löytäneet tienne Pilvenhattaralle! Olette hetkeksi istahtaneet kuuntelemaan, ja katselemaan, ja ilahduttaneet ihanilla kommenteillanne! Lämpimät kiitokset teille kaikille :)

Rakkaudella

Iida Emilia